Chirologės dienoraštis. Birželio 18d.

Birželio 18 diena, Vilnius

Šiandien gražus oras. Saulė kaitina nuo ankstyvo ryto. Sinoptikai žadėjo trumpalaikį lietų. Gal bus, o gal ir ne. Mėgstu šilumą. Rytais, kai nereikia niekur skubėti mėgstu pasėdėti prieš saulutę su puodeliu kavos. Kavos karštos negeriu. Laukiu kol atvės. Per tą laiką galiu mėgautis šiluma, mintimis nuklysti į praeitį ar pasvajoti apie ateitį. Tai mano laikas.

Sėdžiu su puodeliu atvėsusios kavos ir mąstau. Prieš kelias dienas turėjau įdomų patyrimą. Į mano kabinetą įžengė malonios išvaizdos moteris. Po įprastinio delnų atspaudų nuėmimo, pradėjome kalbėtis. Šiaip, konsultacijos metu, daugiausiai kalbu aš. Tačiau šiandien klausytis teko man. Buvo kiek neįprasta, bet kiekvieną naują patyrimą priimu su didžiausiu malonumu. Ji pasakojo savo gyvenimo istoriją, o aš tuo metu atidžiai studijavau jos delnus. Ir mintyse rikiavau atsakymus. Argumentuotus atsakymus: kodėl jai taip nutiko.

 – Ištekėjau jauna, dar besimokydama universitete. Gimė sūnus. Viskas buvo lyg ir gerai….

Delnuose stebiu Likimo liniją (1). Jos pradžią sudaro kelios linijos. Viena, silpnesnė, savo kelią pradeda nuo Mėnulio kalvos. Klausiu:

– Rinkotės iš kelių specialybių. Norėjote visai kitos profesijos, nei baigėte?

– Taip, jūs teisi. Norėjau būti gydytoja. Tačiau pabijojau, kad neįstosiu. Tuomet baigiau ekonomiką, nors man ji niekuomet taip ir neprigijo.

Toliau studijuoju delną. Likimo linija savo įprastinį kelią link Saturno piršto užbaigia ties Galvos linija (1). Tai laikas apie trisdešimt penktus metus. Vėliau tęsia savo kelią, tačiau linija atrodo pavargusi, paradusi savo energiją ir intensyvumą. Suprantu, kad būtent šis laikotarpis buvo pilnas svarbių pasikeitimų. Tyrinėju Gyvenimo liniją. Apie tą patį laiką nuo jos ima atsišakoti keletas žemyn krintančių ryškių linijyčių (2). Dar vienas ženklas, kuris patvirtina mano mintis: tai buvo rimtų permainų laikas.

– Taip, – patvirtina mano žodžius moteris.- Trisdešimt trejų metų išsiskyriau su vyru, po pusmečio susirgau. Teko ilgai gydytis, vėliau sekė reabilitacija.

 Matau stiprią Nuodų liniją (3) ir įtrūkusią Merkurijaus liniją (4). Klausiu apie depresiją. Ir šį kartą ji patvirtina. Po to vėl sugrįžo į darbą, dar dešimt metų dirbo nemėgiamą darbą. Dabar jau ir dėl pinigų, nes reikėjo išlaikyti sūnų. Dirbo daug, nuolat ėmėsi papildomų darbų, kad tik nieko sūnui nestigtų. Tačiau ir čia gyvenimas ėmė mėtyti naujus išbandymus. Sūnus labai pasikeitė. Tapo uždaras, irzlus. Apie tai, kas su juo vyksta, kas negerai į kalbas nesileido. Iš pradžių moteris bandė save raminti, kad tai paauglystė, kad auga be vyriško dėmesio. Tačiau labai greitai sužinojo visą tiesą. Sūnus perdozavo narkotikų ir atsidūrė ligoninėje. Tik data, gydytojo kabinete, ji suvokė baisią tiesą – jos vaikas narkomanas. Ir kad tai neatsitiktinė klaida. Tyrimai parodė, kad narkotikus jis vartoja jau keleri metai. Atsitokėjo greitai, nes reikėjo padėti sūnui. Galvoti apie save vėl nebuvo kada. Psichologai, tradicinės ir netradicinės medicinos atstovai tapo moters kasdienybe. Pastangos davė savo rezultatus. Sūnų pavyko ištraukti iš priklausomybės liūno. Nors praėjo keleri metai, visgi ją neramino mintis, kad sūnus gali atkristi, vėl įjunkti į nuodingą pomėgį.

– Jūs galite apsaugoti savo sūnų, bet tik su viena sąlyga.

– Kokia?

– Jums teks kardinaliai pakeisti gyvenimo būdą ir darbą.

Ji suglumusi. Jau numanau, jos argumentus, dėl ko tai yra neįmanoma.

– Nesibaiminkite. Dabar darbo jums tikrai nereikia keisti. Ir laikas tam nėra tinkamas. Jums teks mokytis. Kadangi turėjote būti gydytoja, vadinasi teks tuo ir užsiimti. Kadangi tradicinė medicina jums jau nepasiekiama, ieškosime netradicinės.

Moteris prisipažino, kad jau kuris laikas labai domisi ir skaito knygas apie natūralius gydymo būdus, sveiką mitybą, vaistažoles. Pati kartais valo organizmą badavimu. Puiku. Pradžia jau yra. Sutarėme, kad pasiieškos natūraliosios medicinos kursų.

•••

Pastaba. Po gero pusmečio ji man paskambino ir pasidžiaugė, kad rado puikius alternatyvios medicinos kursus. Gaila, kad ne Lietuvoje. Sūnus įstojo mokytis. Kol kas situacija stabilizavosi. Kaip sakoma, pagyvensim, pamatysim.