Pirštų kreivumas

Pirštai atlieka tarsi antenų vaidmenį. Lytėdami kokį nors daiktą mes gauname informaciją apie tai ar jis mums tinka, ar ne. Didžiai daliai mūsų reikia daiktą pačiupinėti, kad nuspręstume pirkti jį ar ne. Vien tik matymo nepakanka. Informaciją, kurią gauname per pirštus yra teisinga. Tačiau gali nutikti taip, jog mūsų antenos(pirštai) tapo kreivos, traumuotos arba jų iš vis netekome. Tai byloja, jog į mus ateiti informacijai užtrunka daugiau laiko, ji gali būti priimama neadekvačiai, t.y. mes reaguosime klysdami, sureikšmindami tai, kas nėra svarbu. Kiekvienas pirštas atsako už tam tikrą gyvenimo sferą ir charakterio savybes. Pirštai ima kreivėti dėl vidinės įtampos, kuri susidaro dėl esant nuolatiniam spaudimui iš išorės. Pavyzdžiui, jei tėvų lūkesčiai vaiko atžvilgiu yra per dideli, vaikas nuolat lyginamas su kitais, laikui bėgant pradeda formuotis neteisinga pirštų padėtis. Visi pirštai ima spaustis Jupiterio (smiliaus) pusėn. Teisinga padėtis yra tada, kai pirštai būna statmeni delnui. Mano minėtu atveju, pirštai su delnu sudaro apie 35 laipsnių kampą. (Nr.1 foto pridedu).

Kreivas Jupiterio pirštas

Kai Jupiterio (smiliaus) pirštas krypsta į Saturno (didžiojo) piršto pusę, tai byloja, jog žmogui trūksta pasitikėjimo savimi. Nepasitikėjimas susiformuoja dėl to, jog asmeniui augant labai trūko palaikymo. Todėl tokiems žmonėms priimti sprendimą būna be galo sunku. Bet prašyti kitų žmonių pagalbos nemoka ir nenori. Deja, bet tai jiems kainuoja per daug vidinių jėgų, kas anksčiau ar vėliau atves prie rimtų psichologinių problemų. Išdidumas jiems neleidžia pasirodyti silpnais ar neišmanančiais. Todėl iš paskutiniųjų stengiasi visą naštą vieni, nesidalindami su kitais. Vaistas šiai problemai gydyti toks; išmokti paprašyti kitų asmenų pagalbos. Sukauptis drąsą, valią ir išdrįsti paprašyti ir priimti kitų žmonių pagalbą.

Kai Jupiterio (smiliaus) pirštas krypsta į išorinę pusę, t.y. į priešingą pusę nuo didžiojo piršto, tai byloja, jog žmogaus nedomina kitų nuomonė. Jis yra pats svarbiausias, jo nuomonė pati reikšmingiausia. Tokie žmonės nelinkę klausytis kitų, nusuka nosį į šalį, tarsi kitų žmonių kalbos jų nedomina. Laikysis savo tiesos, bus linkę kitus asmenis menkinti, kvailinti, trypti. Ypač pastarosios savybės išryškėja tais atvejais, kai Jupiterio pirštas būna ilgas, beveik lygus su didžiuoju pirštu. Komanduodami kitiems, primesdami savo žaidimo taisykles, tokie žmonės save pasmerkia vienatvei. Nes aplinkiniams labai greitai toks „vadas“ įkyri ir jie be skrupulų jį išstumia iš savo rato. Tuo tarpu

pats asmuo visiems teigs, jog visa ši šutvė yra neverta jo. Bet tiesa yra tokia, jog nesugebėdamas susitvarkyti sus savo ambicijomis ir išdidumu, žmogus gali likti vienui vienas. Taip pat tokia piršto padėtis gali byloti apie didžiulį idealizmą. Neretai tokie asmenys pasineria į religiją, net tik meilė Dievui gali būti tobula. Žmonės netobuli, tad ir gaišti laiką su netobulais sutvėrimais neverta. Ką daryti, jei toks piršto kreivumas yra jūsų vaiko rankoje. Stebėkite vaiko elgesį su kitais vaikais. Pasidomėkite pas auklėtoją ar mokytoją, kaip kiti vaikai bendrauja su jūsų vaiku. Jei grįžęs namo vaikas sako, jog visi kvaili, niekam tikę ir t.t. , jokiu būdu nepaantrinkite jo kalboms. Paaiškinkite, kad kiti vaikai turi savo norus ir jų reikia paisyti. Kad reikia mokytis išsakyti savo nuomonę taikiai, o ne su pašaipa, priekaištais ar pasipūtimu. Skiepykite garbingą ir kilnų elgesį. Būkite patys teisingu pavyzdžiu savo vaikui.

Kreivas Saturno pirštas

Sekantis pirštų kreivumas, kai Saturno (didysis) pirštas links link Apolono (bevardžio) piršto. Šis kreivumas nėra retas ir sutinkamas gana dažnai. Su dideliu nusiminimu pastebiu, kad vis daugiau vaikų turi kreivus Saturno pirštus. Kartais išgirstu pastebėjimą, neva šis kreivumas atsirado nuo rašymo. Deja, rašymas čia jokios įtakos neturi. Nes kreivas pirštas gali būti kairėje rankoje, su kuria žmogus net nemoka rašyti. Šis kreivumas byloja apie vidinę įtampą, kuri susiformavo dėl nepasitenkinimo savimi, savo realizacija. Kaip jau esu minėjusi, pirštai formuojasi nuo vaikystės, tad jei vaikas dažnai girdi kaltinimus, priekaištus, su laiku ima jaustis kaltu, nors tam jokių priežasčių nėra. Be to, vaikai girdi aplinkoje sklandančias kalbas, kai mama gali kaltinti tėvą ar atvirkščiai. Laikui bėgant vidinė įtampa didėja, nepasitenkinimas taip pat. Žmogus pradeda užsisklęsti savyje, jis nenori su niekuo

bendrauti. Todėl toks piršto kreivumas gali būti depresijos pranašu. Suprantama, ne visi turintys kreivus Saturnus yra ligoniai. Tiesiog žmogus gali kiek ilgiau užsibūti liūdesyje ar melancholijoje. Jei kreivas Saturno pirštas yra dešinėje rankoje, žmogus savo liūdesio ir nusiminimo jau nemoka paslėpti. Jei kreivas Saturnas tik kairėje rankoje, įtampą gali kelti bendravimas su tėvais, tačiau daugeliu atveju asmuo savo blogų nuotaikų pasauliui nedemonstruos.

Ką daryti, jei Saturno pirštas kreivas? Vienintelė išeitis – valios pastangomis kurti pozityvią nuotaiką, ir, jei reikia, per jėgą save traukti iš nepasitenkinimo liūno. Kaip jau esu minėjusi, pirštų kreivumas lieka visam gyvenimui. Dirbant su savimi, galima pristabdyti piršto tolesnį kreivėjimą.

Saturno (didysis) pirštas krypsta į Jupiterio pirštą tuomet, kai žmogus nenori ir negali būti vienas. Dažniau sutinkama piršto „poza“, nei piršto kreivumas. „Poza“ – tai kai pirštas krypsta iš pagrindo (vieta kur pirštas susijungia su delnu), o ne kreivėja per sąnarį. Šis piršto pozicija retesnė, nei Saturno kreivumas į Apolono pirštą. Į Jupiterį pirštas ima krypti tuomet, kai vaikas nuo vaikystės bijo būti vienas. Ši baimė gali būti susijusi su praeitais gyvenimais, kai žmogus mirė didžiulėje baimėje ir vienatvėje. Vaikas šliesis arčiau tėvų, verks, kai uždaromos kambario durys ir .t. Kartais nesupratingi tėvai, vaiką palieka vieną, įsivaizduodami, jog taip skatina vaike savarankiškumą. Deja… Anksčiau ar vėliau vienatvės baimė užvaldys žmogų, iškreips jo suvokimą ir stums į rimtas psichologines problemas. Jei jūsų vaiko didysis pirštas linksta link smiliaus, niekada nepalikite vaiko vieno, veskitės sus savimi, leiskite žaisti šalia jūsų. Nepamirškite, jog ši problema yra daug gilesnė, nei galite įsivaizduoti. Todėl „išgyti“ nuo šios problemos gali prireikti ne vienerių metų, o galbūt net ne vieno gyvenimo. Suaugę žmonės turėdami tokią piršo poziciją būna užsidėję didžiulį kevalą ir ignoruoja šią problemą, sakydami, jog jiems gerai vienatvėje.

Tai netiesa ir energetiškai, psichologiškai ir dvasiškai yra nesaugu. Pirmiausia , ką turi padaryti toks asmuo, tai pripažinti, jog jam reikalingas kitas žmogus, palaikymas ir vienatvė jokiu būdu nėra jo draugė.

Kreivas Apolono pirštas

Apolono (bevardžio) piršto kreivumas,  sutinkamas rečiau, bet taip pat nėra labai retas reiškinys. Apolonas ima linkti į Saturno (didžiojo) piršto pusę, bylodamas, jog prieš jus yra didžiulis naivuolis. Suprantama, tam tikrą dozę naivumo turime mes visi. Tačiau šis naivumas yra patologiškas, kai žmogus gali leistis nuolat apgaudinėjamas, išnaudojamas. Toks asmuo nesugeba mokytis iš savo klaidų, linkęs vėl ir vėl atsidurti tokioje pačioje situacijoje, kitaip sakant lipti ant to paties grėblio. Negaliu sakyti, jog tokiems žmonėms nesiseka. Toli gražu. Galbūt Dievas nepataisomus naivuolius myli labiau nei perdėm didelius rimtuolius. Visgi, tokiems žmonėms derėtų įsiminti vieną taisyklę- leisti save apgauti tam pačiam žmogui ne daugiau kaip du kartus. Nes jei bus trečias, bus ir ketvirtas, ir dešimtas. Jiems sunku pasakyti „ne“, nes iš prigimties yra geraširdžiai ir patiklūs. Kai kas gali pasakyti, kad jiems trūksta atsakingumo, bet, esu įsitikinusi, kad jiems tiesiog labai svarbu  jaustis svarbiais.

Kreivas Merkurijaus pirštas

Merkurijaus (mažylio) pirštas turi nemažai kreivumo variantų. Kai šis pirštas tiesus, žmogus yra tiesus kalboje, kartais gali būti pernelyg tiesus, netgi tiesmukiškas. Bet tiesmukiškumą turi patvirtinti kiti delne esantys ženklai. Merkurijaus piršto kreivumas yra tada, kai jis linksta link Apolono piršto. Kai jis linksta grakščiai, vos vos, toks pirštas byloja, jog asmuo yra diplomatiškas, taikus savo kalboje, niekada sąmoningai kito žmogaus neįžeidinės. Jis visada stengsis pasakyti švelniai, neišgąsdinant kito žmogaus. Todėl neretai tokį pirštą turi geri gydytojai, kurie moka ir išklausyti žmogų, ir patarti. Toks gydytojas niekada nerėš savo pacientui “tiesos” į akis. Jis bevelys kai ką nutylėti, kai ką pagražinti, nepasakydamas tiesiai į akis baisios diagnozės.

Asmuo su kreivu Merkurijaus pirštu pasakos įvairias istorijas, žinoma, dažniau išgalvotas nei realias. Užkluptas nepatogioje situacijoje, toks asmuo kurs pasakas, išsisukinės iš padėties, dažniau vedinas ne noro apgauti, bet dėl nenoro įskaudinti kitą žmogų.

Jei Merkurijaus pirštas į Apoloną linkta kampu, tarsi būtų laužtas. Toks kreivumas byloja apie nesąžiningą žmogų. Jis gali apgauti, ramia sąžine sukurps istoriją apie badaujančius vaikus ir ligonę motiną, kad iš lengvatikių ir patiklių žmonių pasipelnytų.

Kartais toks piršto kreivumas sutampa su klausos problemomis. Tad sutikę asmenį su tokiu pirštu, neskubėkite slėpti piniginės. Galbūt paprasčiausiai jis neprigirdi.