Dermatoglifika

DERMATOGLIFIKA nagrinėja pirštų atspaudus. 16 savaitėje susiformuoja vaisiaus pirštų atspaudai. Skirtingai nuo delno linijų, pirštų atspaudai išlieka nepakitę visą gyvenimą. Pažeidus papiliarinį raštą, po kurio laiko jis vėl atsinaujina.

Pagrintiniai atspaudų tipai yra 3: kilpa, sūkurys ir arka. Kiekvienas tipas turi dar po viena variaciją. Asmuo gali turėti ne vieno tipo pirštų atspaudus. Reikianustatyti, kuris tipas yra dominuojantis. Jei piešinio centras ir aukščiau piršto falangos, vadinasi asmens energija labiau pasireiškia intelektualia forma, jei žemiau – materialia.

Praktiškumas; realizmas; uždarumas; asmuo nemėgstantis permainų, sunkiai priimantis naujas idėjas. Ant Jupiterio ir Saturno pirštų – nesugeba savęs išreikšti, gali būti įtarus.

Labiausiai paplitęs papiliarinis piešinys. Asmuo minkšto charakterio, tiesus, greito, gyvo ir lankstaus proto. Pasižymi lankstumu, adaptabilumu. Dažniau vidutinių gabumų.

Individualistas; nepriklausomas; myli laisvę. Laikui bėgant gali pripažinti tik savo vieno nuomonę, nepaisyti taisyklių ir tradicijų, jeigu jos trukdo jo tikslų įgyvendinimui. Nemėgsta, kai kiti ima kištis į jo reikalus. Sutinkamis ant reformatorių ir nusikaltėlių rankų, kurie ėmėsi neleistinų priemonių saviems tikslams pasiekti. Gali būti apdovanotas kokiu nors talentu. Nestandartinio mąstymo, gyvenime stengiasi rasti savo nišą ir tapti kokios nors siauros srities ekspertu.

“Povo” akis – laikoma sėkmės ženklu. Pirštas, ant kurio yra šis papiliarinis raštas, parodys kokioje srityje žmogaus laukia sėkmė.

Dviguba kilpa yra dualizmo ženklas. Asmuo mato situaciją iš kelių pusių, yra plataus airačio  ir geba simpatizuoti kitiems asmenims. Tačiau gali būti neryžtingas, linkęs abejoti.